Hoppa till innehåll

Varma och härliga ulltröjor – ett lager och två lager ulltröja för kvinnor

Lite slår värmen hos en ulltröja på vintern, dess goda isolerande och torkande egenskaper är välkända. Men för många kan en ulltröja ändå verka kliande och irriterande, lösningen kan då vara en ylletröja för kvinnor i två lager. Ett lager ull och ett annat lager av mjukt och repfritt fleecematerial. En perfekt kombination som håller dig varm och bekväm i vardagen och på resor.

Cecilie Wool Hood Jacket är en bra och härlig lätt jacka/tröja som består av ett lager merinoull och ett lager fleece. Tvåskiktskonstruktionen gör den luftigare vilket ger hög isolering. Perfekt ensam på vår och höst, eller som ett extra värmande mellanlager!

Cecilie Wool lätt jacka i merinoull /Outnorth.se
Cecilie Wool lätt jacka i merinoull /Outnorth.se

Övik Knit Sweater är en skön damtröja från Fjällräven som är gjord i mjuk, varm ull för vardag och avslappnat uteliv. Ett vackert mönsterstickat plagg som också ger hög funktion då ull leder bort kroppsfukt från underliggande klädlager och är en av få fibrer som värmer i fuktigt tillstånd.

Fjällräven Women’s Övik Knit Sweater /Outnorth.se
Fjällräven Women’s Övik Knit Sweater /Outnorth.se

Fjällräven Women’s Övik kommer även i en höghalsad variant som är perfekt för extra kalla dagar på resa eller aktivitet.

Fjällräven Women’s Övik Knit Sweater /Outnorth.se

Devold Ona Woman Round Sweater är en snygg, långärmad damtröja av merinoull, stickad enligt ett klassiskt mönster från 50-talet. En höghalsad ulltröja som kombinerar ullens varma och isolerande egenskap med den mjuka och repfria känslan av merinoull.

One Woman Round /Outdoorexperten.se

Med fukttransporterande och snabbtorkande egenskaper är tröjan ett bra val för dig som vill ha en bra vandringströja av ull som inte kliar.

One Woman Round /Outdoorexperten.se

Gridarmor Snøkrystall Ullgenser för damer är en snygg tröja av värmande ull med ett dekorativt mönster som passar lika bra till vardagen, som på en fjällvandring

Gridarmor Snøkrystall /Outnorth.se
Skhoop Skandinavisk tröja dam / Outnorth.se

Snow Cardigan från Fjällräven  är en väldigt fin ulltröja i mjuk lammull som både värmer bra och känns skön mot huden. Perfekt som vardagströja, men också som ett värmande lager på resor och aktiviteter.

Snow Cardigan – Vacker ulltröja i lammull /Outnorth.se

Rav Kiby Women’s från Ulvang är en sportig och elegant ulltröja i 100% ull. En något tunnare variant av den populära Rav Sweater. God elasticitet, retrofitpassning och långa ärmar med tumhål. Hög hals med dragkedja som förhindrar skav mot hakan. Ull är en mycket bra isolator och håller dig varm och torr även i dåligt väder. Denna är alltså super att ha i solväggen, under skidresor och på resor i kylan.

Rav kiby ulltroja från Ulvang /Outnorth.se

Läs gärna mer om bra tips för kläder och kläder, bland annat Bra löparskor för terräng och skog, Varma kläder – Jackor, handskar och byxor med värmeelement och Bekväma liggunderlag – Uppblåsbara liggunderlag för vandring och camping med hög komfort.