Hoppa till innehåll

Militärklocka – Tuffa klockor som tål ett slag

Om du letar efter en tuff och hållbar klocka som tål en smäll kan en militärklocka vara den perfekta turkompis. Militära klockor finns i flera former och varianter. Det kan vara kraftfulla klockor med många funktioner som bygger bra runt armen, eller snygga och snygga taktiska klockor som tål en stöt.

Luminox är en robust serie klockor med självlysande urtavla. Tillverkad av safirglas och högkvalitativa material som säkerställer kvalitet ner till 200 meter

Luminox Pacific Diver 3123 / Outnorth.se
LUMINOX Navy Seal klocka / Outnorth.se
Scott Cassel Deep Dive – Dykklocka / Outnorth.se

Vad kännetecknar en bra militärklocka?
Till kärnan i vad som kan karakteriseras som en bra militärklocka kommer hållbarhet. En militärklocka är byggd för att klara grova tak, djupa fjordar och mödosamma fjällvandringar, den kan vara full av funktioner, ha taktiska funktioner eller vara avskalad till bara det allra grundläggande. Men i grunden finns det bra, tuffa och hållbara klockor som både marinjägaren, extrematleten eller den vanliga mannen på gatan kan använda.

GARMIN fenix 6X Pro Solar Titanium /Outdoorexperten.se

Militärklockor kan variera mycket från typ till typ och finns i alla möjliga varianter, här är några av utrustningslistan du kan hitta i en taktisk klocka:

  • Utrustning som barometer, kompass, termometer, varvräknare, larm, tritiumgas.
  • Blåtand.
  • Vattentät.
  • Rep- och slagtålighet.
Navy Seal Chronograph – Luminox / Outnorth.se
Navy Seal Chronograph – Luminox / Outnorth.se

Taktiska klockor och militärklockor kan ofta delas in i tre huvudgrupper, till exempel:

  • Kraftfulla och rejäla klockor med mycket funktionalitet. Oftast är dessa digitala. Ex, Casio G-shock.
  • Taktiska klockor : Dessa är vanligtvis smala och minimalistiska med mycket god läsbarhet och hållbarhet. Tuffa klockor för vardag och resa.
  • Pilotklockor har ofta mycket god läsbarhet och hög motståndskraft mot atmosfärstryck, bra om man hoppar i fallskärm mm.

Luminox Sport Timer 0924 är en fantastisk och robust sportklocka som enkelt kan gå från havet till kontoret. Tillverkad i Schweiz, vattentät ner till 200 meter och i vackert rostfritt stål med en sexig urtavla i djup havsblått.

Luminox Sport Timer 0924 / Outnorth.se
Luminox Sport Timer 0924/ Outnorth.se

GARMIN tactix Delta är en förstklassig GPS-klocka som är snygg och smal utan flashiga knappar. Tillverkad i en robust militär standard med funktioner som kartor, musik, killswitch, nattglaskompatibilitet, jumpmaster och waypoint mm.

GARMIN tactix Delta /Outdoorexperten.se
GARMIN tactix Delta /Outdoorexperten.se
GARMIN tactix Delta /Outdoorexperten.se
GARMIN tactix Delta /Outdoorexperten.se

GARMIN fenix 6X Pro Solar är den första Garmin-klockan med solcellsladdning. Du får även tempoguidning, handledsbaserad pulsmätning, pulsoximetri, ruttbara kartor, musik med mera.

GARMIN fenix 6X Pro Solar /Outdoorexperten.se
GARMIN fenix 6X Pro Solar /Outdoorexperten.se
GARMIN fenix 6X Pro Solar /Outdoorexperten.se

Läs mer om Snöskor på snön, Femundsmarka Snowshoe – De lättaste snöskorna på marknaden, Träningsklocka med musik och bluetooth – synka med spotify och Bekväma liggunderlag – Uppblåsbara liggunderlag för vandring och camping med hög komfort