Hoppa till innehåll

Varma kläder – Jackor, handskar och byxor med värmeelement

Kämpar du för att hålla dig varm den här vintern? Kläder med ett inbyggt värmeelement och värmekablar på batteriet kan hjälpa dig att hålla dig varm och varm när den värsta vinterkylan börjar. I jackor, handskar och byxor med värmeelement slår du helt enkelt på en strömbrytare och blir varm och varm på några minuter.

Kläder med inbyggd värme är mycket bra att använda i alla slags situationer, men är kanske särskilt lämpliga om du står mycket stilla på jobbet utomhus, fiskar, jigg, kör snöskoter / ATV eller står på en post där du inte är får röra sig varmt. Människor som kämpar med isfingrar i låga temperaturer kommer att dra nytta av handskar och kläder med värme och batteri.

Kläder, jackor och byxor använder vanligtvis koltrådar för att skapa värme ner till huden. Detta ger en mild uppvärmning som även kan tvättas i tvättmaskinen efter användning.

Eluppvärmd väst för damer och herrar /Outdoorexperten.se

Värmeeffekten är tillräckligt bra för att du inte ska behöva lämna värmeelementen hela tiden, men du kan ”pulsera” extra värme i kläderna under perioder för att höja temperaturen i kläderna. Du laddar batterierna via ett standarduttag och du kan också ha med dig extrabatterier för att få extra värme som varar hela dagen.

Power Gloves Ski Light är den smidigaste skidhandsken från Therm-ic som ger precision i alla rörelser. Värmen fördelas jämnt över handen och 360º runt fingrarna. Den bästa kompromissen mellan värme och finess! Värms upp 360 ° runt fingrarna och på baksidan av handen för värme överallt tack vare de lätta högpresterande batterierna

Therm-ic Power Gloves Ski Light / Outnorth.se
Therm-ic Ultra Heat Vantar Dam / Outnorth.se

Warm Series V7 är en värmesula från Digitsole som värmer dina fötter i nästan alla olika typer av skor. Med inbyggt batteri och bluetooth är detta en värmesula som styrs helt och hållet från en app i din mobiltelefon. Inga sladdar som trasslar eller svårtillgängliga batterier som måste justeras. När din telefon ändå har kontakt med sulan passar den på att räkna antalet steg du tar under dagen. Du får alltså både varma fötter och en pålitlig stegräknare med dessa sulor i dina skor. Sulorna är uppbyggda med Shock heel system som absorberar vibrationer i hälen, en flexibel framdel som låter foten röra sig naturligt och ett fotvalvsstöd.

Digitsole värmesula /Outnorth.se
Digitsole värmesula /Outnorth.se

Dessa handskar från Outdoor Research har en slimmad design och touchscreen kompatibla fingrar. Materialet är både vind och vattentätt så att dina händer kommer förbli torra och varma. Formad handske där värmetrådarna sträcker sig ända till fingertopparna och med ett vattentätt och andningsbart membran som håller handsken varm och torr.

Uppvärmda handskar /Outnorth.se

Härkila Heat jacka är en fodrad jacka med integrerade värmemembran och ett extra kraftfullt batteri på 10000 mAh som kan hålla dig varm i upp till 7 timmar vid maximal nivå (52 grader). Jackan har å andra sidan inbyggda sensorer som slås på och av när det behövs, vilket ökar batteriets livslängd avsevärt. Du kan också styra värmen själv via telefon eller via tryckknappen på jackan.

Härkila Heat jacka med foder och uppvärmning / Outdoorexperten.se

Eftersom jackan redan är fodrad kommer den att vara extra lämplig för extra kalla dagar med jakt, körning eller fiske. Inuti har den ett värmereflekterande foder som förhindrar värmeförlust och förstärker effekten av jackans värmemembran. Kragen är fodrad med mjuk fleece. På de mest kallkänsliga delarna av överkroppen – mellan axelbladen och i nedre delen av ryggen – sys värmemembran där med hjälp av tillhörande smartphone-app kan ställas in på exakt den temperatur du vill ha, från 30 till 52 ° C. 

Härkila Heat jacka med foder och uppvärmning / Outdoorexperten.se
Värmevantar med värmekablar på batteri / Outnorth.se
Smart och effektiv värmeväst till kalla jaktdagar /Outdoorexperten.se
Uppvärmningsbara strumpor från Therm-IC /Outnorth.se

Läs mer om Stora tält – Tält för familjer eller stora festivaltält, Uppblåsbar kajak – både praktisk och rolig och Uppblåsbara SUP-brädor och paddelbrädor.