Hoppa till innehåll

Uppblåsbara SUP-brädor och paddelbrädor – Enkel kul och bra träning

Glida lugnt och tyst in i solnedgången eller surfa på små vågor i snabbhet – Med en uppblåsbar SUP eller paddelbräda kan du hitta många sätt att utmana dig själv och din balans. En SUP eller paddleboard är också en mycket bra träningsaktivitet som aktiverar de flesta muskelgrupper i överkroppen, buken och ryggen.

SUP eller paddleboarding har blivit en populär vattenaktivitet som är både krävande men samtidigt mycket rolig. Att glida nästan tyst på vattnet ger en helt annan naturupplevelse än många andra vattensporter, samtidigt är det en bra övning och så småningom ger en mycket bra balans.

Om du letar efter en ny träningsform som du kan göra både ensam eller tillsammans med andra utomhus kan SUP vara rätt att göra.

Cascade från Aqua Marina är en uppblåsbar hybridbräda som är mycket stabil och lättmanövrerad. Den uppblåsbara brädan har formen av en kajak men är i grunden en SUP-bräda. Kombinationen av brädans utformning och den löstagbara stolen gör att du kan använda kajak-SUP’en på tre olika sätt.

Hybridbräda för SUP och Kajak /Smartasaker.se
Hybridbräda för SUP och Kajak /Smartasaker.se

SUP Ride är ett komplett kit med uppblåsbart supbräde, åror, ryggsäck och pump. Allt du behöver för att komma igång med paddleboarding i ett prisvärt paket.

SUP Ride – Komplett kit / Watski.se

SUP-bräda Tech 300 är ett prisvärt bräde som passar hela familjen. Brädan är uppblåst och har ett hårt skal helt uppblåst, vilket säkerställer snabb körning och framdrivning över vattnet. Brädans ovansida är täckt med EVA-skum som ger en mjuk, bekväm och halkfri yta att stå på.

Satsen levereras också med en praktisk ryggsäck så att det är ännu enklare att både förvara och bära

SUP-styrelse Tech 300 / Watski.se

Uppblåsbara Aqua Marina Super Trip är en otroligt stabil SUP-bräda som ger dig och en kompis frihet att glida ut i viken, paddla på utflykter eller bara ligga och sola på vattnet hela dagen. SUP-brädan är 370 cm lång och 82 cm bred. Den går extremt stabilt i vattnet och du kan både stå upp, sitta på knä eller ligga ner på brädan när du paddlar.

Uppblåsbar SUP-bräda för 2 personer /Smartasaker.se

Aqua Marina Magma är ett  fantastiskt mångsidigt paddelbräde  som definitivt passar alla dina behov och kommer att vara ett bra val om du vill ha ett mycket bra bräde som du kommer att använda mycket. Tavlan är designad av Aqua Marina, ett företag känt för sina välbyggda uppblåsbara produkter och tankeväckande mönster.

Brädet tål belastningar på upp till 150 kg och har en stor yta med halkskydd som gör att du kan stå stabilt och bra utan att glida av.

Aqua Marina Magma – Högkvalitativt uppblåsbart supbräde / Outnorth.se

Tavlan är mycket stel och har uppnått höga testresultat och ”bäst i klassen” på webbplatser som är dedikerade till paddleboarding.

Aqua Marina är ett varumärke med lång seglingstid och de har också utvecklat ytterligare produkter för sina uppblåsbara kajaker och sup-boards. Bland annat monteras en 240W-motor som kan monteras i Aqua Marina på brädans undersida. Med detta kan du susa bort längs vattnet utan att kämpa.

Of Sweden Sup Aqua är en allround SUP bräda på 305 cm. Den är lämplig både för de som för första gången använder en SUP, men också för de som redan har någon erfarenhet av SUP. Den erbjuder enastående mångsidighet och oöverträffad kvalitet, innovation och design. Konstruerad för användning över ett brett spektrum av förhållanden, för alla typer av åkare.

SUP Aqua Of Sweden /Outdoorexperten.se

Sup Aqua  är ett prisvärt alternativ och ett bra supboard som är både uppblåsbart och har god stabilitet. Brickan är lätt att blåsa upp, såväl som lätt att fälla i bagageutrymmet på bilen eller bära på ryggen i den medföljande ryggsäcken.

SUP Aqua Of Sweden /Outdoorexperten.se

Vad sägs om en paddleboard-expedition ? En uppblåsbar paddleboard är perfekt för att packa i bilen eller bära med dig på ryggen ut i skogen eller till havet för en helg med utforskning och lek. Om du inte känner dig helt säker än kan en expedition från vatten till vatten i skogen vara en rolig aktivitet. Paddla från ö till ö och sjö till sjö för en helg i naturen där bara ljudet av åror och vågorna kan höras.

Om du är lite mer erfaren och ambitiös kan du också använda paddelbrädet för att utforska skärgården och flytta från holmen till holmen. En fantastisk aktivitet för lugna dagar till sjöss.

Utforska skärgården och sjöarna ensamma eller tillsammans

Uppblåsbar SUP och paddleboard

SUP och paddleboard finns i både uppblåsbara och ”hårda” varianter, de hårda varianterna av plast och glasfiber kommer naturligtvis att ha en högre styvhet och kanske också lägre vikt totalt sett, men det är fortfarande de uppblåsbara supbrädorna som är mest populära här i Norge.

Fördelen med ett uppblåsbart paddelbräde och SUP-bräde är att det är mycket lättare att både bära och förvara brädorna. Ett supbräde som du kan blåsa upp på stranden eller klippan är mycket lättare att bära med om du inte har ett takställ för ett traditionellt SUP-bräde i hårt skal.

De flesta modeller har en praktisk bärväska eller väska som är lätt att ta med sig på bussen eller i bilen.

Uppblåsbara SUP-brickor är lätta att bära

Aqua Marina är en stor tillverkare av uppblåsbara vattensporter, de producerar också ett antal populära uppblåsbara kajaker samt dessa uppblåsbara SUP- och paddelbrädor.

Paddelbrädorna är mycket stabila att stå på och har en bra balans . Även om de är uppblåsbara är de samtidigt styva tack vare sin goda konstruktion och sitt extra tjocka, dubbelväggiga material.

De uppblåsbara SUP-brädorna från Aqua Marina tål mer än många av sina konkurrenter och tål en belastning på 90 kilo för den minsta modellen, upp till 170 kilo för det största SUP-kortet.

Aqua Marina Triton uppblåsbar SUP-kort / VidaXL.nr

Fusion SUP från Aqua Marina är den perfekta all-aroundbrädan för att komma in i stand-up paddling. Den erbjuder bra balans, bra glid och god manövrerbarhet. Den har generös volym och last som tillgodoser de som letar efter enklare åktur och med mer bagage.

Fusion SUP från Aqua Marina /Outnorth.se

Supboards från Aqua Marina finns i ett antal längder och storlekar, inklusive detta extra stora SUP-kort ”Atlas”.

En av de fantastiska sakerna med Aqua Marina är att de erbjuder ett brett utbud av produkter men också extra utrustning. Du kan till exempel montera en motor på sup-kortet eller kajaken om du vill ha lite extra dragkraft eller hastighet på vattnet.

För SUP och surfing

En av de bästa sakerna med SUP-kort är att du också kan använda dem för amatörsurfning på mindre vågor. Brädorna är perfekta för att lära sig balans och för att försöka stå på en våg.

Ett supbräde som är utformat för att vara mer som en surfbräda är det här uppblåsbara brädet från Bestway . Detta är en av de mer prisvärda modellerna jag har sett och kommer att vara en trevlig nybörjarmodell för både sup och enkel surfing.

Hur mycket vikt på ett uppblåsbart SUP-kort?

Hur mycket vikt brädorna tål beror mycket på vilken typ av konstruktion brädet består av och storleken. Paddelbrädorna från t.ex. Aqua Marina tål mer än vikt än många liknande modeller i samma storlek som jag har sett, med upp till 170 kilos lastkapacitet.

Traditionella SUP-brickor av hårdplast kommer naturligtvis att ha större flytkraft än många uppblåsbara modeller – för mindre volymer. Nackdelen är att dessa inte är lika flexibla att ta med om du inte har takräcke i bilen eller bor nära vattnet.

Läs gärna mer Bärbar gasgrill! Mini Gas Grill på propan och butan, eller Ladda båten via solceller – Solpanel för båt.