Hoppa till innehåll

Emalj koppar | Handgjorda emaljmuggar för utflykt

Dessa vackra emaljerade utflyktskoppar från United by blue kommer i många vackra motiv, fina färger och olika storlekar. En emalj vandringskopp är tålig och tål att ligga löst placerad längst ner i ryggsäcken på långa turer och blir en fast och trogen vandringssällskap.

Det fina med dessa unika och handgjorda emaljkoppar för resor är att de passar lika bra till kaffe och kakao, som en varm kopp soppa. Då fjällkopparna är emaljerade är det nästan oundvikligt att man efter några år inte tappar dem i marken eller på en sten, som tur är tål kopparna lite tuff hantering, men vissa emaljbitar kan nappas av med tiden. Något som hjälper till att ge din kopp en egen unik historia.

Utflyktskoppar från United by blue /Climbing247.se

Nordic gör fina emaljerade resekoppar, men också många andra spännande saker. Deras sortiment av serviser består även av emaljtallrikar, skålar, kannor och te-/kaffekannor. Alla produkter är av hög kvalitet i stål med en snygg och blank emaljyta.

Nordic är en stor serie av resekoppar som är gjorda av emalj och har klassiska nordiska djurmotiv i svart och vitt dekorerade runt emaljkopparna. Jättebra som rese- och kabinkopp i bra kvalitetsemalj och en mjuk rund kant längst upp som gör resekopparna väldigt sköna att dricka ur.

Nordiska emaljkannor, tallrikar och koppar. Perfekt för vandring och camping /Outnorth.se
Hallmark emaljkopp med skogsmotiv /Outnorth.se

Horizon Camp Mug SST Vacuum Insulated från Camelbak är en vacumisolerad dubbelväggig kaffemugg. Muggen håller kyla i sex timmar och värme i fyra timmar.

Horizon Camp Mug SST Vacuum Insulated från Camelbak /Outnorth.se
Horizon Camp Mug SST Vacuum Insulated från Camelbak /Outnorth.se

De handgjorda emaljkopparna är perfekta för resor, och passar till både kaffe, te eller varm soppa från elden.

Snygg och vacker emaljkopp från United by blue /Climbing247.se

Fjellkopp på elden

Emaljerad kopp av hög kvalitet som består av stål och är handdoppad i emalj två gånger för att skapa en så stark kopp som möjligt.

Muggarna tål diskmaskinen bra och självklart även att stå över eld, öppen låga eller primus.
Dessa emaljkoppar är därför perfekta att ha med sig i väskan och använda som fjällkopp på resan.

Mountain cups från United by blue /Climbing247.se

Emaljen på sådana koppar tenderar att flagna, eller bryta av efter tid och användning, stålet under kommer att oxidera, men kommer aldrig att kunna splittras.

Plus, alla små sprickor du kan få i emaljen från tidigare resor eller övernattningar bidrar bara till charmen.

Resekopp i vackra motiv

Fjällkopparna finns i många fina utföranden, färger och storlekar. United by blue gör även en större version av emaljkoppen som är perfekt för t ex soppa, nudlar eller annan mat.

Det finns många vackra motiv och mönster att välja mellan, bland annat emaljkoppar i det populära och traditionella mariusmönstret. Marius emaljkopparna kommer i vitt och blått och är tillverkade i emaljerat stål som tål en knackning, dessa finns även i barnstorlekar.

Den perfekta jaktcupen?

Med stadig kvalitet av stål och dubbeldoppad emalj kommer dessa emaljkoppar att vara bra att använda på resor och under jakt.

Med sina mysiga design i fina färger och motiv kan alla i familjen hitta sin egen favoritkopp. En sådan kopp är också en perfekt liten presentidé till en kollega, vän eller familjemedlem som gillar att gå på promenader, jaga eller vara utomhus.

Mountain cups från United by blue /Climbing247.se

En av de fina sakerna med dessa emaljkoppar är att de tål att stå direkt över eld eller primus. Så här kan du enkelt och snabbt värma upp en kopp över glöden en sen och kall vinterkväll.

Mountain cups från United by blue /Climbing247.se

Med en emaljkopp kan du njuta av din frukost utomhus – eller så kan du också använda dessa dekorativa koppar hemma också.

De fina motiven gör att varje familjemedlem kan ha sin egen kopp på stug- eller tältresan och den höga kvaliteten på emaljkopparna gör att dessa håller i många år och under flera fjällresor.

Läs gärna mer om Sveriges Skattkista: En Månad-för-Månad Guide till Naturens Skörd, Utforska vildmarken med de bästa löparskorna för terräng och Snabba skotrar – Elsparkcykel för dig som vill ha mer fart.