Hoppa till innehåll

Snabba skotrar – Elsparkcykel för dig som vill ha mer fart

Sverige är ett land med mycket kullar och backar, så du behöver en skoter som har en kraftfull motor så att den snabbt kan ta dig dit. Här kan du se några av de tuffaste elskotrarna med kraftfulla motorer i både lagliga och illegala versioner.

Kaabo Mantis 10 är den perfekta balansen mellan portabilitet och prestanda som alla elektriska skotrar kan leverera. Om du vill kan du lyfta den, lasta den i en buss och åka med den efter att du lämnat bussen, allt detta samtidigt som du är tillräckligt kraftfull för att hjälpa dig att resa runt i stan i acceptabel hastighet.

Utrustad med två 60V 1000W-motorer, som ger totalt 3600W maxeffekt. I accelerationstester mätte vi 0 – 25 km/h på 2 sekunder och 0 – 50km/h på 5,9 sekunder. Elsparkcykeln har också tuffa klätteregenskaper; Mantis Pro klarar klättring på över 35%.

Kaabo Mantis 10 PRO Elsparkcykel /E-Wheels.se
  • Snabb acceleration och kort bromssträcka
  • Kraftfull 3600W motor (maximal effekt)
  • Klättringsförmåga på 35%
  • 60 kmh maxhastighet 
Kaabo Mantis 10 PRO Elsparkcykel /E-Wheels.se

Xiaomi Mi Pro 2 är en prisvärd toppmodell inom elskotrar med en lång räckvidd på 45 km och en låst topphastighet på 20 km/h. Tack vare en kraftfull 300W nominell och max 600W motor klarar denna elskoter lutningar på upp till 20%, så att du kan använda den i vardagen utan att tappa mycket fart i backar.

Xiaomi Mi Pro 2 Elsparkcykel med max 600W motor / E-Wheels.se

Den har en räckvidd på upp till 45 km tack vare det stora 474 Wh batteripaketet. Bromssystemet har ABS och regenerativ bromsning för säkrare körning och längre räckvidd.
Batterisystemet är skyddat mot kortslutning, överbelastning, överladdning, överhettning och för låg spänning.

Xiaomi Mi Pro 2 Elskoter / E-Wheels.se
Xiaomi Mi Pro 2 Elskoter med 45 km räckvidd / E-Wheels.se

E4 V2 Max 2022 är en snabb elscooter med en 1000 watts motor med en räckvidd på upp till 80 km. Detta är en elskoter som inte saknar kraft, med sin kraftfulla 1000 watt motor klarar den även de brantaste backarna utan problem.
Med sin grymma räckvidd på upp till 80 kilometer klarar sig även den som har en längre sträcka att pendla. De mekaniska skivbromsarna gör att du kan känna dig trygg vid oväntade hinder eller när du behöver reglera hastigheten under din körtur.

E4 V2 Max Elsparkcykel 1000W nominell effekt /E-Wheels.se

Mercane WideWheel Pro elskoter har ett vild utseende – en mörk, elegant ram som sitter på ultravida däck som ser ut som racing slicks. Dubbla motorer ger den spännande acceleration och respektabel topphastighet på nästan 50 kmt. Skotern är dock fortfarande tillräckligt tam för den avslappnade föraren som gillar att skruva upp den då och då. 

Mercane Widewheel Elsparkcykel /E-Wheels.se
Mercane Widewheel Elsparkcykel /E-Wheels.se

E-wheels E7 är en odjur av en elektrisk skoter och är lämplig för dig som vill ha något mycket kraftfullt och robust. Den erbjuder en spännande kombination av rå kraft, komfort och lång räckvidd och är utrustad med två motorer som ger imponerande 4800w maxeffekt! Detta gör klättring oproblematisk! Accelerationen och topphastigheten är helt vild och kan eventuellt justeras ner via de olika körlägena.

E-Wheels E7 – Med stora luftfylda off-road däck /EWheels.se
E-Wheels E7 – Med stora luftfylda off-road däck /EWheels.se

Med ett unikt dämpningssystem och sina 10×2,5″ luftfylda off-road däck gör att du bekvämt kan köra både på väg och offroad eller på grus .

E-Wheels E7 – Med stora luftfylda off-road däck /EWheels.se

Läs gärna mer om Offroad elektrisk elscooter – ElSparkcykel för grus och skog, Bekväma Elektriska Skotrar med stora luftfyllda hjul och Uppblåsbar kajak – både praktisk och rolig.