Hoppa till innehåll

Tåskor – För en mer naturlig barfotalöpning löpstil i terräng och väg.

Tåskor är utvecklade med tanke på att de fötter du redan har är bäst utvecklade och anpassade för löpning i terräng och väg. För medan moderna löparskor och vandringsskor kommer med allt större hälkuddar för dämpning, menar utvecklarna av de minimalistiska tåskorna att det är bäst att undvika att springa på hälen, utan hellre utnyttja kroppens befintliga dämpningssystem genom att springa och landa på framfot.

FiveFingers V-Trail – Löparskor för terräng och berg / Outnorth.se

Löpare som provat och gillar det här sättet att springa tror att en tåsko tvingar dig att springa på ett mer upprätt, lätt och naturligt sätt, varje steg kommer naturligt att dämpas av framfotssulan och musklerna i benen och tån. Tåskor hindrar dig från att trampa på hälen och minimerar belastningen på ben och ben.

Tåskor låter dig även känna igen känslan av underlaget så att du kan anpassa kraft och steg till gräs, stenar, asfalt och liknande.

V-Run modellen är perfekt för dig som ofta springer på hårdare underlag och asfalt / Outnorth.se

Som en handske på foten

Löparskorna är tänkta att vara minimalistiska och ultralätta. Syftet med tåskorna är inte att dämpa steget under löpning utan att skydda fötterna från vassa kanter, små stenar och liknande. För att få en så naturlig och fri känsla som möjligt kommer varje tå att sticka ut och kan röra sig fritt under löpningen. Detta ger dig en ganska unik löpkänsla där du använder många små muskler i hela foten för att skapa grepp och kraft.

Om du är intresserad av att testa en ny teknik inom löpning kan dessa lätta löparskor där tårna kan röra sig fritt och naturligt vara ett spännande tillfälle.

KSO från Fivefingers är en lätt modell som känns lätt och naturlig på foten / Outnorth.se

Läs gärna mer om bra löparskor i skogenstora tält för hela familjen eller elskotrar med kraftfull motor.