Hoppa till innehåll

Gör din egen elcykel – elmotor för vanlig cykel

Vill du ha lite extra fart på cykeln eller lite hjälp uppför de branta backarna kanske en elmotor till trampcykeln kan vara något för dig! Med en elmotor kan du enkelt göra om din vanliga cykel till en elcykel. Med Zipforce elmotor kan du enkelt göra om en vanlig trampcykel till en elcykel på ett prisvärt sätt.

Denna cykelmotor är monterad antingen på framhjulet eller på bakhjulet och ger dig extra kraft uppför backar eller extra fart på slätterna. När du väl har parkerat kan du snabbt haka av motorn och ta med den för att förhindra stöld. Motorn har även en smart app för telefonen där du kan göra justeringar och se statistik om cykling.

Bygg om cykeln till en elcykel / Coolstuff.se
30 km räckvidd vid full eller 60 km med lite hjälp / Coolstuff.se

Upp till 25 km/h

Zipforce ger en nominell effekt på 250W, vilket räcker för att hjälpa dig välta uppför backar eller ge dig en hastighet på cirka 25 km/h på ytorna. Batteriet har tillräckligt med kapacitet för en 30 kilometer lång resa i full fart, eller 60 km om du använder det mindre och kommer även att laddas när du bromsar eller kör nedför.

Denna motor för en vanlig cykel är ett smart val för dig som vill ha lite extra dragkraft till din vanliga cykel, som är lätt att montera och något som är lätt att ta med sig för att förhindra stöld. Om du inte monterar på Zipforce kommer din cykel att fungera precis som tidigare.

Installationen är tänkt att vara enkel, men det finns inget i vägen för att betala för installationshjälp hos en lokal cykelaffär.

Beständig mot vatten och är tillverkad i rostfritt stål i Sverige / Coolstuff.se

Ett billigare alternativ

Elcyklar är dyra i inköp och detta är därför ett jättebra alternativ för dig som vill ha ett rimligt alternativ, men som även har en rad andra fördelar. Bland annat att den är lätt att ta med sig när man har parkerat och har bra prestanda trots sitt bra pris.

Elmotor för vanliga cyklar / Coolstuff.se

Läs gärna mer om Offroad elektrisk elscooter – ElSparkcykel för grus och skog, Uppblåsbar kajak – både praktisk och rolig och Bra löparskor för terräng och skog