Hoppa till innehåll

Electric Cross – Coola elektriska crosscyklar för barn

Vill du ha en rolig och actionfylld aktivitet för ditt barn som dessutom ger bra träning, bättre reaktionstid och bra balans, kanske längdskidåkning är något för dig att fundera på. Elektriska crossers/mopeder för barn är en rolig hobby som får timmarna att flyga iväg – och blir även en perfekt inkörsport till andra motorsporter.

Nitrox El-Cross är en kraftfull och populär elektrisk crosser med en 1600W motor som tar föraren upp till en hastighet på upp till 40km/h. Crossern går självklart att justera i styrka och hastighet och blir en perfekt crosser för äldre barn som vill ha en cykel de kan anpassa sig efter.

Nitrox 1600W el-cross för barn /Rull.se

Nitrox har rejäl stötdämpning fram och bak, samt bra skivbromsar och rejäla däck med knoppar för terräng – och gruskörning.

Nitrox 1600W el-cross för barn /Rull.se

Nitrox Dirtbike Trial har en något lägre effekt och sitthöjd och är bra för nybörjare och mindre barn. Cykeln har en topphastighet på runt 25km/h och är låg i mitten så att du lätt kan nå ner och ha bra kontroll. Topphastigheten är reglerad till mellan 8 km/h och 25 km/h.

Nitrox 1000W Trial elektrisk dirtbike /Rull.se

Hjulen är utrustade med robusta terrängdäck och stötdämpningen är både fram och bak. Dubbla skivbromsar, momentomvandlare, tändningsnyckel och batteriindikator finns tillgängliga.

Nitrox 1000W Trial elektrisk dirtbike /Rull.se

Säkerhetsråd

Säkerheten bör vara högsta prioritet när det kommer till elektriska minicrossers för barn. Det är viktigt att ha en bra grundbalans, samt säkerhetsutrustning som rätt sittande hjälm, knä- och armbågsskydd och stängda skor. En skyddsväst eller kroppsskydd skulle också rekommenderas.

För nybörjaren kan en elektrisk motocross vara ett bra alternativ. Med eldrift behöver du inte lära dig koppling och växel direkt, och du kan då fokusera mer på körningen. Elektriska motocrossers är också tysta och kommer att göra det lättare att koncentrera sig på körning och balans. Dessa går dessutom oftast att justera i hastighet och styrka och man kan därmed anpassa crossarna efter barnets ålder och färdighetsnivå.

Motocross är en populär sport i Sverige, och det finns flera banor runt om i landet där entusiaster kan träna och tävla. Du hittar ofta bananläggningar i ditt närområde eller så kan du köra på privata områden.

Några av motocrossbanorna i Sverige – Sök gärna i ditt närområde för bättre överblick / källa: google maps

Läs gärna mer om Terräng Elcykel – Actionfylld sport i skog och berg med terräng E-Bike, Snabba skotrar – Elsparkcykel för dig som vill ha mer fart och Offroad elektrisk elscooter – ElSparkcykel för grus och skog.