Hoppa till innehåll

Terräng Elcykel – Actionfylld sport i skog och berg med terräng E-Bike

Mountainbike har länge varit en populär och actionfylld aktivitet för många i Sverige, med våra tusentals berg och branta terräng är det lätt att hitta en ny plats att utforska från cykeln, och det finns också fler och fler mountainbikebanor runt omkring landet. Många skidorter och fjällkommuner erbjuder spännande och fartfyllda terrängspår för både nybörjare och erfarna mountainbikecyklister.

Giant Talon E+2 Tänjer på gränserna i terräng /E-Wheels.se

Offroad E-cykel i terräng och berg

Nu kommer även E-cyklarna för full fart till terrängmarknaden. Dessa tuffa e-cyklar är lämpliga för både erfarna och amatörer, och ger ett helt nytt inslag av fart och dragkraft uppför backar och backar. Även med den extra kraften och elmotorn kommer mountainbike med en elcykel fortfarande att vara en mycket aktiv och krävande fysisk aktivitet och sport.

Den elektriska kraften skapar en mer dynamisk upplevelse och känsla av ”flöde”, både uppför och nerför branta sluttningar på ett helt annat sätt än tidigare. Samtidigt kommer den ökade hastigheten och korta svarstiden på en kraftfull elektrisk mountainbike att göra att du måste behålla ännu bättre fokus och koncentration på terräng och stigar än tidigare.

Momas Trail är en tuff elektrisk mountainbike med en kraftfull motor och prestandas om lätt kommer att ta sig över vilken stigning som helst. Potentiellt den bästa elektriska terrängcykeln på marknaden just nu. Smal, lätt, kapabel och elegant designad med inbyggt batteri och motor.

Momas Trail 2022 Elcykel för dig som älskar mountainbike /E-Wheels.se
Mittmonterad motor för perfekt balans och optimal cykelkänsla /E-Wheels.se
  • El-mountainbike utvecklad för tuff terräng
  • Perfekt balans och cykelkänsla
  • Optimal bromskraft i alla förhållanden
  • 29-tumsdäck
Trail är en fantastisk terrängcykel för den som letar efter mer fart och utmaningar /E-Wheels.se

F1000 2022 är en elektrisk mountainbike för dig som verkligen vill ta dig offroad och in i berg och skog. Detta är en kraftfull elektrisk fatbike med stora ballongdäck som tar dig dit ingen annan cykel kan.
En fatbike är en cykel med superkraftiga och breda däck. Däcken har stor volym och enorm bärighet. Detta är en körmaskin som tar dig till de flesta platser.

Fatbike med elmotor för användning på asfalt, grus, stig, snö och terräng /E-Wheels.se

Motorn är mittmonterad och kommer att arbeta med optimal hastighet hela tiden. Mittmonterad motor är utan tvekan det bästa motorsystemet för elcyklar; den har mest avancerade tekniken med den senaste innovationen.
Den har en kraftfull Bafang vevmotor på 1000w som ger en rå upplevelse på cykelsätet.

Det här är en körmaskin med mycket god klättringsförmåga i branta backar /E-Wheels.se
kraftfull Bafang vevmotor på 1000w som ger en rå upplevelse på cykelsätet /E-Wheels.se

Ultimate är den ultimata mountainbiken med mycket kraft och högkvalitativa komponenter.
Ultimate är perfekt för dig som vill ha en bra elcykel som du både kan använda i vardagen, men även ta med ut i skogen och outbacken på helgerna för lite actionfyllt skoj. Elcykeln har en robust aluminiumram som ger bra styvhet, flyt och självförtroende både i tekniska klättringar och nedförsbackar.

Kraftfull motor, bra balans och starka skivbromsar som ger full kontroll /E-wheels.se


Momas Ultimate röstades fram till Bäst-i-test 2022 i Anbefalers test av elektriska mountainbikes. Mountainbiken hade mycket imponerande klättringsförmåga och fick pluspoäng för god räckvidd

Det här är en sportig elcykel som kan anpassas helt efter dina behov och din livsstil. Momas Ultimate finns i två varianter, en med 80Nm och en med 110 Nm vridmoment.

Med sina 29-tumsdäck tar den dig enkelt över stock och sten, uppför och nerför backar och diverse hinder du kommer att stöta på. Cykeln har ett stort integrerat batteri på 36V 20Ah, som ger 720Wh, vilket innebär att räckvidden är upp till 140 kilometer.

Momas Ultimate/E-wheels.se
  • Bär bra kläder. Klä dig alltid efter förhållandena och förvänta dig att temperaturen blir lägre i berg och skuggiga skogar, speciellt när du använder en elcykel i hög hastighet är temperaturen kallare. Bär även reflexkläder med hög synlighet så att andra vandrare och cyklister lättare upptäcker dig.
  • Ta med nödutrustning. Detta tips är särskilt viktigt om du kör in i områden där du kanske inte träffar andra. Du bör avstå från att cykla ensam i vinterväder. När du rider, ha en plan för att komma tillbaka före mörkrets inbrott och bekanta dig med andra vägar du kan ta om vädret förvärras. Det är en bra idé att ta med ficklampa, nödfilt, lite proviant och dryck.
  • Ladda inte batteriet när det är kallt , värm upp och torka batteriet innan det laddas så att det håller bättre.
  • Rengör din cykel:   Precis som du skulle göra efter att ha åkt på stranden, bör du rengöra din cykel ordentligt efter att ha åkt i snön. För att ta bort fukt, smuts, salt eller sand, torka av cykeln med en fuktig trasa efter en tur och låt cykeln lufttorka. Beroende på var du förvarar din cykel kanske du vill torka den lätt med en handduk istället för att lufttorka den.
  • Kör ansvarsfullt:   Oavsett hur väl din elcykel med feta däck klarar vintervädret, kan förhållandena alltid förändras och göra din tur betydligt svårare. Kör sakta över is och slask. Om du cyklar nära andra cyklar eller fordon, kom ihåg att de också kan tappa kontrollen och orsaka en olycka. När du rider på natten, se till att du har ljus och synlig belysning.
  • Ta hänsyn till andra som använder skogen. Dessa kan vara vandrare med hundar eller barn som vill uppleva lugn och ro, håll dig gärna borta från de mest populära promenadområdena.

Läs gärna mer om Snabba skotrar – Elskotrar för dig som vill ha mer fartOffroad elskotrar för bygd och skog eller Hoka Skor – Varför löpare älskar Hoka skor.