Hoppa till innehåll

Hoka Skor – Varför löpare älskar Hoka skor

Hoka är ett relativt ungt skomärke som grundades 2009 av två fransmän som tidigare arbetat för Salomon, de ville designa och skapa en sko som gjorde det möjligt att springa nedför mycket snabbare än tidigare. Resultatet blev den ikoniska Hoka -designen där skosulan är framträdande och överdimensionerad jämfört med resten av skon.

Trots sin relativt unga ålder har Hoka blivit ett populärt varumärke bland löpare och deltagare i maraton, detta beror till stor del på den stora kudden som minimerar belastningen och ökar intrycket, liksom den mycket låga vikten som möjliggjorts av deras användning av innovativa nya lätta material.

Clifton Edge – Bästsäljare, ultramjuka och lätta löparskor

Med 15% lägre vikt än den tidigare versionen är Clifton Edge Hokas mest populära löparsko som är ultralätt men samtidigt ger en otroligt mjuk löpupplevelse. Med nytt skum och en ny geometri ger Edge från Hoka en enkel och jämn landning på hälen på grund av sin nya design. Skon levereras med ett extremt elastiskt skum som är lättare än någon annan HOKA -sula hittills. Clifton Edge skyddar foten och skapar en stödjande plattform.

Clifton Edge från HOKA /Outdoorexperten.se
Hoka One W Ora Recovery Shoe 2 /Outdoorexperten.se
Clifton Edge från HOKA /Outdoorexperten.se

Speedgoat för teknisk terräng

Speedgoat 4 är uppkallat efter HOKA-löpare Karl ”Speedgoat” Meltzer, och är en del av en prisbelönt och supersnabb familj i teknisk terräng . Den fjärde upplagan har en ny andningsbar men robust mesh övre. Hoka -skon är förstärkt med 3D -tryck runt foten för optimalt stöd och hållfasthet. Som med alla andra Hoka -skor kommer du att stå bra nerför den breda sulan och tillsammans med den nya, rymliga tåboxen får du en bekväm och stabil löparsko som levererar i terrängen med ett mycket bra grepp.

Speedgoat 4 från HOKA /Outdoorexperten.se
Speedgoat 4 från HOKA /Outdoorexperten.se

Idag tillverkar Hoka löparskor av mycket lätta material för både vanliga joggare, men också de som vill ha mer specialiserad träning, ultramarathon och racerskor. Hoka har blivit ett välkänt varumärke för både joggare och idrottare, mycket tack vare deras tidiga sponsring och samarbete med ultralöpare.

Vandringsskor till bergen från Hoka

Sky Arkali från Hoka är en lätt vandringssko som är gjord för ojämna underlag och brant terräng där du vill ha en sko med låg vikt och samtidigt oöverträffat grepp och komfort. 

Skon kombineras med de klassiska hokaegenskaperna: låg vikt och hög komfort. Hälen är gjord med en mjukare mellansula som ger god gångkomfort, medan framfoten är mer tvärgående och närmare marken. Dessutom fästs två remmar: en över fotleden och en över hälen som kan dras åt och ger mer stöd på ojämna ytor.

Hoka Sky Arkali /Outdoorexperten.se
Hoka Sky Arkali /Outdoorexperten.se

För långdistanslöpare

Carbon X 2 är Hokas snabbaste långdistanssko och den har uppgraderats i både sula och övre. Carbon X 2 är den perfekta skon för dig som kommer att slå personliga rekord i allt från 10 km till en maraton. Skon har en kolfiberplatta som ger dig en enorm respons när du ställer in hastigheten, i kombination med Hokas mjuka EVA -skum med låg profil gör detta till en sko som är både lättare och mjukare än den tidigare modellen, så att du kan hålla en hög tempo över långa sträckor.

Hoka Carbon /Outdoorexperten.se

De grundläggande fördelarna med HOKA -skor

Det finns flera anledningar till varför idrottare och löpare väljer att bära Hoka -skor när de tränar. Hoka -skorna använder mycket lätta material, breda dämpande dynor och rockersula som ger en mjukare löpning. Dessa funktioner hjälper också till att bibehålla hastigheten, vilket gör Hoka-skorna också idealiska för terränglöpning. Dessutom kommer Hoka med ett antal ytterligare produkter och specialskor, allt från dubbar till skor för löpning på vägen, så att du kan hitta ditt perfekta löparpar.

En av de viktigaste designegenskaperna hos en Hoka -sko är att ramen gör ett bra jobb med att hålla foten på plats i skons mellansula, detta ger bra stöd under löpning. Hoka-skor har också en mer rundad form och låg hälplacering som hjälper till att uppmuntra ett mer naturligt löpsteg.

Hoka löparskor finns i många levande färger och mönster och ger samtidigt oöverträffad komfort och löpsteg. Oavsett om du vill använda Hoka-skorna för vardagsträning eller för tävlingar i maraton eller längdåkning, kan dessa skor göra stor skillnad i resultatet.

Dam Arahi 5 /Outdoorexperten.se

Nya HOKA Challenger ATR 6 för kvinnor är en mångsidig löparsko. Det fungerar bra på flera typer av ytor och är sedan GO-TO-skon du kan använda från din dörr och in i skogen. Yttersulan ger dig optimalt grepp både på afalt och i skogen.

Challenger 2 från Hoka /Outdoorexperten.se

Läs gärna mer om Offroad elektrisk elscooter – ElSparkcykel för grus och skog,Varma kläder – Jackor, handskar och byxor med värmeelement, åk på en fjälltur och vattna med en uppblåsbar kajak – Både praktiskt och roligt eller se utbudet av Stora tält – Tält för familjen eller stora festivaltält.