Hoppa till innehåll

Campsäng för vandring och camping – Traditionella och ultralätta fältsäng

Om du vill sova bekvämt, rak och platt på en resa och camping, finns det lite som slår en riktigt bra lägresäng eller en hängmatta med platt botten . Campsängar finns i flera storlekar och klasser, vissa är mer lämpliga som alternativ säng i husbil och stuga, vissa är perfekta för Glamping, medan andra är superkompakta och har låg vikt så att du kan ta dem med dig i ryggsäcken.

Ultrakompakt och lågviktig fältsäng

Settler Bed från Robens är perfekt om du är trött på att ligga på kallt och ojämnt underlag. Bara vik ut den i tältet och du har en bekväm säng för många nätter framöver. När du inte använder den är det bara att vika ihop den och förvara den i sin smidiga bärväska.

Settler Bed från Robens /Outnorth.se
Settler Bed från Robens /Outnorth.se

LuxuryLite från Thermarest är en superkompakt och ultralätt fältsäng på endast 1,2 kilo som tål en vikt på upp till 148 kilo. Campsängen är gjord i USA och består av en robust konstruktion med vattenavvisande nylontyg, aluminiumstavar och nylonfötter.

Luxurylite från Thermarest – fältsäng på endast 1,2 kilo / Outdoorexperten.se

Med en vikt på drygt ett kilo är detta ett mycket bra alternativ till traditionella liggunderlag eller hängmattor för dem som gillar att sova platt eller på sidan om nätterna. Sängen tar cirka 3 minuter att ställa upp när kvällen närmar sig och kan göras utan verktyg.

Luxurylite från Thermarest – Campbädd på endast 1,2 kilo / Outdoorexperten.se

Extreme från Bo-Camp är en ny fältsäng där fokuserar på att minska vikt och volym till ett minimum med sitt nya design. Detta är alltså en fältsäng som seglar upp som ett bra alternativ till uppblåsbara liggunderlag och hängmattor med sin extremt låga vikt på bara 2,3 kg och låg volym.

Fältsäng för vandring och camping på endast 2,3 kg / Scandihills.se

Extreme har en ligghöjd på 12 cm och är därmed betydligt lägre än en traditionell lägerbädd, men kommer i de flesta fall att kunna erbjuda tillräckligt med ligghöjd för att bli av med eventuella ojämnheter i naturen. Om du övernattar på en mycket ojämn yta kan du bygga upp sängen med stenar, gräva eller ta bort ojämnheter från marken där du ligger.

Perfekt för vandring och jakt

Om du vill sova platt och bekvämt, är det lite som slår en lägressäng, men hittills har lägerbäddarna varit stora och vägt för mycket för att kunna ta med dig på kortare camping, vandring eller jakt. Extreme camp -säng är en innovativ design som gör att du kan ligga extra bekvämt och platt på natten och på så sätt vakna utvilad och utan smärta i rygg eller nacke.

Sov platt och bekvämt ute i naturen / Scandihills.se

Nordisk Rold  är en traditionell och klassisk lägressäng som ger dig en safarikänsla med sin användning av trä och vita bomullsunderlägg. Campsängen är lätt att fälla ihop och packa ihop och har en ram av vackert bokträ och en premium bomullsduk.

Nordic Rold – Traditionell och klassisk fältsäng  / Scandihills.se

Den rena skandinaviska designen och den höga liggkomforten på 40 cm gör den till den ultimata campingsängen och / eller gästsängen. Med en vikt på cirka 8 kg är denna säng inte så väl lämpad för långa promenader, men trevligt om det inte är så långt att gå till campingen.

Dubbelsäng

Kampa Dream är en dubbelsäng som är utmärkt som extra gästsäng eller som fältsäng i glampingtältet. Sängen har en hög ram på 48 cm, vilket gör den bekväm att gå upp från på morgonen och den är exceptionellt stabil på grund av sin starka stålram. Sängen väger 13 kilo och är därför mest lämplig för korta transporter.

Kampa Dream dubbelsäng / Scandihills.se

Läs fler tips om friluftsliv och natur, inklusive Uppblåsbar kajak – både praktisk och rolig, Hoka Skor – Varför löpare älskar Hoka skor och Varma kläder – Jackor, handskar och byxor med värmeelement.