Hoppa till innehåll

Kvistbrännare – Den perfekta lägereld?

Med en kvistbrännare i ryggsäcken kan du tryggt lämna primusen hemma, nästan året om. Den är billig att köpa, till och med billigare att använda, och samtidigt gör den ett fantastiskt jobb med att värma upp drycker och middag.

Petromax Firebox /Outdoorexperten.se

Logger Wood Stove är en liten och praktisk kvistbrännare som gör det enkelt att tända mindre eldar på språng. En kvistbrännare ger möjlighet att utnyttja torra kvistar och löv som finns naturligt i skogen. Det är också ett skonsamt sätt att tända eld, eftersom elden eldas inne i själva brännaren.

Denna kvistbrännare packar platt och tar liten plats i ryggsäcken, den brinner väldigt effektivt samtidigt och det är lätt att placera kastruller och kastruller ovanpå brännaren.

Logger Wood Stove från Robbens /Outnorth.se

Wood Stove Stack från Stabilotherm kvistbrännare är en kompakt och praktisk kvistbrännare med dubbla väggar, rödspritbehållare och toppgaller för att placera en kaffekokare eller kanna för uppvärmning av mat. Med en kvistbrännare plockar du enkelt upp nedfallet från skogen omkring dig och får fokuserad och stark uppvärmning där du behöver det.

Wood Stove Stack från Stabilotherm kvistbrännare – perfekt för en resa /Outnorth.se

Vad är en kvistbrännare?

En kvistbrännare är en enkel konstruktion. Den kan vara rund eller fyrkantig, har små lufthål i botten och en stabil platå upptill där du kan placera grytor och kastruller.

Med en kvistbrännare kan du utnyttja alla små kvistar och grenar som ligger på marken. Dessa små kvistar, som annars är för ”små” för en vanlig eld, gör ett utmärkt jobb i en kvistbrännarkamin.

Petromax Firebox: Liten eldstad med ficka för globetrottare och friluftsentusiaster. Designen på Petromax Firebox säkerställer en säker och skyddad eldstad, som är stadig och inte lämnar några brända fläckar efter sig.

Petromax Firebox /Outdoorexperten.se

Lätt att använda
Fireboxen kan monteras i några få steg och tas isär lika enkelt efter varje användning. Delarna av rostfritt stål kan sedan rengöras problemfritt och packas i den praktiska påsen av vattenavvisande ripstop-tyg. Dessutom kan praktiska tillbehör, t.ex. de valfria ugnsfästena eller benen för Firebox, packas tillsammans med Petromax Firebox för att spara utrymme.

Petromax Firebox /Outdoorexperten.se

Grilla, laga mat och göra kaffe på vägen
. Firebox kan kompletteras med andra Petromax-produkter, t.ex. Petromax te- och kaffebryggare ”Perkomax” eller Petromax Dutch Oven och användas på många olika sätt. Jämn bakning är möjlig, för eldstaden kan lyftas upp i två nivåer med de valfria ugnsfästena, så att bakning möjliggörs mellan eldstadens mark och eldstaden.

Petromax Firebox /Outdoorexperten.se

Fördelar

En kvistbrännare värmer inte bara otroligt bra. Små kvistar, grenar och bark är också lätta att hitta runt i skogen och tar eld ganska snabbt.

  • Tyst: Inget gasljud som i en primus.
  • Naturligt: ​​Få braskänslan och de fina lågorna.
  • Lätt att styra och stänga av.
  • Låg vikt och gratis bränsle.
  • Stabil plattform för att placera kastruller och kastruller.
  • Brandröken skrämmer bort knott och myggor.

En kvistbrännare fokuserar även värmen och energin effektivt mot en vattenkokare eller panna, vilket ger dig en ännu snabbare middag eller en välförtjänt fika.

Läs mer om hur du kan torka kläder på resanTerräng Elcykel – Actionfylld sport i skog och berg med terräng E-Bike och 3 bra jaktskor och jaktstövlar för män och kvinnor – Håll dig torr och bekväm.