Hoppa till innehåll

Smarta hantlar som kan justeras i vikt – Perfekt för hemmaträning

Justerbara manualer har många fördelar, inte bara är det lättare än någonsin att kunna öka belastningen och vikten gradvis, utan justerbara manualer är också mycket platsbesparande. Bowflex-systemet är en av de mer välkända justerbara manualerna för hemmabruk och hemmaträning. Dessa viktmanualer säljs i par och du kan enkelt justera vikten genom att vrida på ratten.

Smarta justerbara viktmanualer – perfekt för hemmaträning / Sportgymbutiken.se
Platsbesparande och praktiskt för hemmagym  / Sportgymbutiken.se

Dessa justerbara manualer ersätter 15 uppsättningar hantlar och kan justeras från 2 till 24 kilo, men det finns också en större variant som kan justeras från 4 kg till 41 kg för dig som vill ha stora viktmanualer för hemträning.

För att justera manualens vikt, placera den i stativet, vrid sedan önskad vikt och lyft upp manualen. Om du vill öka eller minska vikten kan du placera den tillbaka och vrida den till önskad vikt. Du behöver därför inte skruva loss ändfästen och byta på viktskyltar manuellt.

Justera vikten genom att placera manualen i stativet och vända till önskad vikt / Sportgymbutiken.se
Bowflex justerbara viktmanualer  / Sportgymbutiken.se

Bowflex -manualerna har ett mycket bra grepp som får mycket beröm. Med sitt stora justerbara viktintervall kan du göra tunga övningar som axelryckningar och utfall, samt lättare övningar som lockar och höjningar. Byt enkelt från en övning till nästa, och genom att vrida på en ratt kan du ändra motståndet, så att du gradvis kan öka styrkan.

Vrid enkelt till önskad vikt och belastning / Sportgymbutiken.se

Träning med fria vikter är en mycket bra träningsform. Du utför naturliga och funktionella övningar som bygger styrka och balans samtidigt. Med hantlar som kan justeras kommer du också att kunna känna progression lättare, och du kommer att spara mycket plats i hemmagymmet.

Läs gärna mer om SUP Paddleboard – En mycket bra träning för hela kroppenOffroad elektrisk elscooter – ElSparkcykel för grus och skog och Uppblåsbar kajak – både praktisk och rolig.