Hoppa till innehåll

Helinox – Ultralätta och kompakta stolar för resor, festivaler, camping och jakt.

När det gäller ultralätta vandringsstolar och campingstolar är det lite som slår stolarna i Helinox, ett företag som nästan uppfann kategorin extralätta vandringsstolar. Helinox kombinerar smarta tekniska lösningar med förstklassiga material och aluminium så att deras stolar är så lätta och lätta att packa som möjligt.

Det här är stolar som du enkelt kan ta med dig eller fästa i ryggsäcken för att ha en stol på en resa, men de är också bra att ta med dig till turneringar och cuper när barnen leker, eller att sitta bekvämt och njuta av musiken på en festival. Som regel väger dessa ultralätta stolar mindre än 1 kg, varav de lättaste i klassen ”noll”, väger drygt ett kilo.

Zero – Denna stolens ram är gjord av supertuffa DAC -aluminiumstavar, som är samma stolpar som används i de flesta avancerade ryggsäckstält.

Sittmaterialet är tillverkat av en ripstop -polyester som både är riktigt lätt, men också härdig och inte spricker om du har otur att en glöd från till exempel eld bränner ett litet hål i stolen.

Helinox Chair Zero / Outdoorexperten.se

Helinox Chair Zero är förvånansvärt bekväm. Det är mindre och lägre än de flesta tältstolar, vilket måste göras för att hålla vikten så låg som möjligt. Men du sitter bakåt och bekvämt, perfekt för att njuta av utsikten på en resa eller att sitta inne i tältet på en regnig dag.

Helinox Chair Zero Passar i ryggsäcken / Outdoorexperten.se

Du kan också köpa Ground Sheet, som är en kvadrat i mesh som passar de fyra benen på Chair Zero. Det förhindrar att de relativt små ändarna på varje ben sjunker ner i sand eller mjuk jord.

Helinox Chair Zero / Outdoorexperten.se

Helinox Table One Hard Top är ett smart hopfällbart bord med en hård och tät yta som gör att du faktiskt kan använda det som ett vanligt bord. Perfekt för att göra campingupplevelsen lite mer civiliserad och bekväm. Den väger inte heller mycket, faktiskt bara 960 gram.

Hopfällbart campingbord med hård yta / Outdoorexperten.se

Helinox Incline Festival stol är en annan smart stollösning för dig som hellre vill ha en stol som är mer inriktad på komfort och vilstol, till exempel för användning på festivaler, picknick i parken eller för bokläsning på stranden. Den tål mycket, du sitter lågt, bra och bekvämt i den. Denna stol är liten och bra att sitta i. Du sitter lågt som i en skopstol, och DAC -aluminiumbenen kan justeras till ytan för att bibehålla en rak sittställning i sluttande terräng.

Helinox Incline Festival stol / Outdoorexperten.se
Helinox Incline Festival stol / Outdoorexperten.se

För dig som inte är mest bekymrad över vikten, utan hellre vill ha en hopfällbar vandringsstol och en campingstol som är bra att sitta i, kommer troligen Helinox Chair Two att vara rekommendationen för dig. Detta är faktiskt också den första vandringsstolen som du kan förvandla till en gungstol, om du föredrar att stolen ger lite och rör sig medan du sitter i den.

Helinox Chair Two – Den mest bekväma fällbara campingstol / Outdoorexperten.se

Denna vandringsstol har en längre rygg och en lite djupare sits. Resultatet är en supercool turstol för alla typer av användning som fortfarande inte väger så mycket med bara 1,2 kg.

Helinox Chair Two – Även med gungstolsfäste / Outdoorexperten.se
Helinox Chair Two – Den mest bekväma fällbara campingstol / Outdoorexperten.se

Läs gärna mer om resor och utrustningstips, inklusive bärbar gasgrill! Mini Gasgrill på propan och butan eller Hur man renar vatten på camping och vandring