Hoppa till innehåll

Bekvämt och lätt ryggskydd för skidåkning, alpin skidåkning, snowboard och extremsporter

Förutom att bära en bra hjälm när du kör, kommer ett ryggskydd att vara det bästa sättet att skydda dig mot farliga skador när du åker skidor, snowboard eller alpint. Ett så kallat pansar- eller ryggskydd kommer att ta emot, sprida och dämpa kraften vid ett fall eller om du träffar ett föremål, träd eller sten på leden eller offpisten.

Traditionellt har sådana pansar- och ryggskydd varit svåra och obekväma att använda under aktiv skidåkning. Men nya moderna ryggskydd med lätta och robusta material har kommit ut på marknaden och dessa kommer att ge ett bra skydd för rygg och rygg utan att vara begränsande vid aktiva rörelser.

Se urvalet av ryggskydd för alpint och snowboard / Outnorth.se

Hafjell Junior är en bekväm och bra ryggskyddsväst gjord för barn. Ryggskyddet är lätt att ta av och på med dragkedja fram och skyddsplattan sitter hela tiden på plats utan att glida ner då den är inbyggd i västen.

Hafjell Junior ryggskyddsväst för barn / Outnorth.se

Ryggskyddet från svenska POC är ett innovativt och användarvänligt ryggskydd/rustning för vuxna för aktiva sporter som mountainbike, alpint, snowboard och mycket mer. Ryggskyddet kommer i form av en väst som är lätt att ta av och på med dragkedja framtill. Den har även flera lufthål så att den inte känns tät mot ryggen.

På baksidan av västen finns ett lätt EN1621-2 Level 1-certifierat ryggskydd med ventilationshål för extra komfort. Detta ryggskydd finns i både herr- och dammodeller.

POC ryggskyddsväst för män / Outnorth.se
POC ryggskyddsväst i dammodell / Outnorth.se

VPD 2.0 är en större och robustare variant med en större bakplatta för extra skydd. För dig som vill ha det bästa skyddet för ryggraden. Ryggskyddet har en välventilerad konstruktion och breda resårer för åtdragning.

VPD 2.0 – Starkt och brett ryggskydd för aktivt bruk / Outnorth.se

Gridarmor gör ett antal bra ryggskydd för vuxna och barn och dessa kommer även som prisvärda modeller med bra skydd mot fall och olyckor.

Ryggskydd från Gridarmor / Outnorth.se

Läs mer om Varm handske – Varma händer för arbete, fritid och cykling, Snabba skotrar – Elsparkcykel för dig som vill ha mer fart och 3 bra jaktskor och jaktstövlar för män och kvinnor – Håll dig torr och bekväm.