Hoppa till innehåll

Snowboard Kiting – Spännande & fantastisk aktivitet

Snowboard eller snowkiting som det också kallas är en spännande och fantastiskt rolig aktivitet som också är krävande och befriande samtidigt. När du drakar med ett snowboard hänger du på en drake som dras av vinden när du står på ett snowboard. Du kan uppnå stora hastigheter om du vill, men du kan också ha en lite mer avslappnad nybörjartakt som du känner dig säker på.

Själv tog jag en kurs i snowboarddrak på Haukeliseter via Lapoint . En sådan kurs rekommenderas verkligen för någon som är nybörjare med kiting på snön.

Den fantastiska känslan
Föreställ dig känslan av att hålla fast vid något som gör att du kan glida tyst över en platt och vacker snöig platå, när du lär känna draken verkar det lättare att slappna av men samtidigt arbetar kropp och hjärna ständigt för att kompensera och Justera balans, ben, armar och uppmärksamhet. Du blir trött men samtidigt fylld med en fantastisk känsla av behärskning och interaktion med elementen. Det är lätt att bli knuten – och inte så illa att prata om dagen som har varit i baren efteråt.

Snowboard kiting är väldigt roligt, tungt och befriande samtidigt

Vad behöver du för bakgrundskunskap?
Du lär dig snabbt hur du hanterar draken på ett säkert och bra sätt, du borde naturligtvis inte vara helt grön på snowboard, men du behöver inte vara ”bäst” heller. Om du kan stå nerför kullar, hoppa – och landa och bromsa lugnt nerför en brant kulle utan att tappa balansen bör du också vara redo att träna drakar.

Du lär dig att hantera draken på marken utan att snowboard först.

Kan du stanna när du drakar med ett snowboard?
Ja, det är fullt möjligt att stanna när du drakar, du drar helt enkelt i en av draksträngarna så att draken styr ner till marken och saktar ner.