Hoppa till innehåll

Hur man förhindrar snö i dina skor när du vandrar

Vad är värre än att få snö i dina skor och känna det kalla smältvattnet rinna ner i fotleden och begrava dig i en kall och ogästvänlig pöl ner i din sko?

Vad som kanske är värre är att behöva ta av sig handskar och handskar och försöka bända ut all snö som ligger ovanpå skon med kalla, röda fingrar?
När du rör dig genom snön med skor är det lätt att få kalla fötter på grund av snö i skorna, lyckligtvis finns det några bra tips för att släppa snön – och få varma, fina fötter!Första bud: Välj rätt skor (vattentät)

Om du vill undvika snö i dina skor är rätt val av utrustning och skor det första budet. Om du ska gå mycket i snön bör vattentäta skor vara ditt första val. Sådana skor har ofta en högre sula och har ett vattentätt foder.

Viking Footwear Constrictor III Boa / Outnorth

Vikings Constrictor Boa är designad för vinterbruk, är vattentät och har bra recensioner. Det har också en praktisk vridning för att dra åt skorna även om du bär handskar eller handskar.

Damaskar kan träas över benen / byxorna och skydda mot snö och regn

Andra bud: Damaskar!

En vattentät sko kommer att göra underverk mot snö och kyla, men tillsammans med ett par damaskar är du nästan 100% skyddad mot snö och kallt smältvatten i skorna.

Damaskar har en enkel design och fungerar som ett yttre hinder mot snö och regn. Dessa sitter på utsidan av skorna och byxorna och kan trampas på eller helt enkelt spännas med kardborreband. Damaskarna förhindrar att snö (och vatten) sätter sig i de mest utsatta områdena runt benen och fotlederna, nämligen skorna.

Damaskor från utomhusforskning /Outnorth

Det finns ett överraskande stort urval av gamacher på marknaden i olika längder och med olika egenskaper, i alla fall är det värt investeringen. För ett par damaskar för några hundra dollar är ofta en lika bra investering som en dyr och avancerad vandringssko – åtminstone mot snö.