Hoppa till innehåll

Bouldering – jättekul träning i hela kroppen i naturen

Bouldering är att klättra utan rep eller säkra. Detta kan göras inomhus i klätterhallar där du har dina egna ”stenblockgrottor”, eller helt enkelt flytta nedåt längst ner på klätterväggen.

Men min personliga favorit är att hitta stora stenar och små klippor utomhus du kan klippa på, då får du lite naturupplevelse och ännu fler utmaningar med lässprickor och stenar för att hitta en bra väg.

Bouldering är både enkel och mycket bra träning för hela kroppen. Det är också väldigt billigt, allt du behöver är några bra skor, helst klätterskor, men även klätterskor kan du hoppa över om du bara vill prova lite utomhus en dag.

Använd dina ben mer

Det är snabbt, kanske instinktivt att hålla fast vid allt du kan med galgarna och dra dig upp eller runt medan du klättrar. På det här sättet blir du snabbt trött, så öva på att använda benen mer medan du buldrar.Fall i vattnet

Jag har till och med en uppblåsbar kajak som är väldigt bekväm att ta med sig i bagaget på några minuter. Med den kan jag paddla ut till små öar i inlandsvatten och hitta stenar och små stenblock som går ut över vattnet.

Naturligtvis, som alltid, bör du använda sunt förnuft och kontrollera att du inte kan slå berg eller stenar under vattnet. Det är bäst att hitta stenar som lutar utåt så att om du stenar och saknar taket kommer du alltid att falla i vattnet.

Leta efter stora stenblock att röra i

Låtsas att hand- och fotfästen är ömtåliga

Ett konstigt tips, men om du tycker att varje fix är ömtålig kommer du att sluta planera bättre rutter längs vägen.

Var med andra

Jag personligen gillar att bara ta några timmar att bråka ensam och slå på bordet, jag har ännu inte fallit bakåt och skadat mig på ytan.Mer   vattentäta strumpor – Perfekt för jakt och vandring

Eftersom det kan vara en farlig yta bakom dig. Stenar eller kvistar som sticker ut från marken kan göra stora skador även om du bara faller bakåt från en halv meter.

Det viktigaste säkerhetsrådet är därför att klippa tillsammans med någon annan som kan ta emot dig / dämpa hösten eller använda fallkuddar (en slags tjock madrass).

Ha så kul

Bouldering i naturen är väldigt spännande och roligt, det är också en mycket bra övning för fingrar, armar, ben, rygg och mage. Njut av solskenet, smörja dig själv med lite solskyddsmedel och stenar dig på klippor och berg.